Üdvözöljük oldalunkon Vörösmarty Miskolc - Megújultunk   Click to listen highlighted text! Üdvözöljük oldalunkon Vörösmarty Miskolc - Megújultunk Powered By GSpeech

VorosmartyLogo

 VÖRÖSMARTY MIHÁLY KATOLIKUS

ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

"Mi dolgunk a világon? küzdeni

Erőnk szerint a legnemesbekért."

 • Üdvözöljük megújult honlapunkon!
  Üdvözöljük megújult honlapunkon!
 • Gyermekeket nevelünk-oktatunk...
  Gyermekeket nevelünk-oktatunk...
 • ...ügyelünk testi egészségükre,...
  ...ügyelünk testi egészségükre,...
 • gondot viselünk szellemi épségükre...
  gondot viselünk szellemi épségükre...
 • lelki fejlődésüket figyelemmel kisérjük...
  lelki fejlődésüket figyelemmel kisérjük...
 • ...hogy emberként léphessenek az életbe.
  ...hogy emberként léphessenek az életbe.
 • Ezek vagyunk, ez a mi iskolánk!
  Ezek vagyunk, ez a mi iskolánk!
vasárnap, 24 március 2019 17:44

A Víz Világnapja alkalmából meglátogattuk a Lillafüredi Pisztrángtelepet. A gyerekekkel rengetek pici és nagy halat csodálhattunk meg. Láttunk őshonos sebes pisztrángot, arany pisztrángot és tigris pisztrángot is. Akinek volt hozzá kedve és bátorsága, az meg is simogathatta a csillogó, ficánkoló halacskákat.

péntek, 15 március 2019 13:32

Az 1848 – 49 - es forradalom és szabadságharc ünnepére készülve, a nagy csoportosokkal részt vettünk az iskolások március 15-e alkalmából előadott műsorán.
Délelőtt, saját készítésű, nemzeti színű zászlócskákkal, virágokkal, a három csoport gyerekeivel elsétáltunk a Népkertbe az Országzászlóhoz.

péntek, 15 március 2019 13:30

A Katica és a Napvirág csoport óvodásai ellátogattak a Herman Ottó Múzeumba. A Képtárban sétálva a gyerekek a kiállítás kis angyalkáját keresték, aki szerencsére hagyott maga után árulkodó nyomokat, így végül a gyerekek rátaláltak. Minden kisgyerek elkészíthette magának a saját kis angyalkáját is, amellyel boldogan tért vissza az óvodába.

szerda, 06 március 2019 20:24

Hamvazószerda délelőttjén először a Napvirág csoportos gyerekekkel részt vettünk az iskola aulájában a zalaegerszegi Rád találtam dicsőítő csoport, fiataloknak szóló, zenés műsorán. Dicsőítő dalokat tanultunk, énekeltünk, és meghallgattuk Zoli atya tanúságtételét.
Az ünnepi szentmisét a messziről jött fiatalok zenés szolgálatával Józsi atya és három paptestvére celebrálta. Ezen a szentmisén az óvoda minden gyereke és dolgozója részt vett, és mindannyian részesültünk a hamvazkodás szentelményében.

szerda, 06 március 2019 20:22

Farsang farkán eljött hozzánk Szemerey László bűvész és elvarázsolt minket. Gyereknek, felnőttnek szeme, szája tátva maradt a nagy csodálkozástól az egész műsora alatt. Akármennyire figyeltük minden mozdulatát, nem sikerült megfejtenünk trükkjei titkát.

vasárnap, 24 február 2019 10:24

Vidámság, tánc, mulatság, öröm, jelmezek, eszem – iszom, télűzés: ezek a szavak fejezik ki a farsangot a gyerekek szerint.
Mindezek valóban jellemezték idei farsangunkat is. Felhőtlen jókedv és ötletes, színes jelmezek kavalkádja töltötte be ezen a napon óvodánkat.

vasárnap, 24 február 2019 10:20

A hónap elején végre visszaköltözhettünk és birtokba vehettük kívül – belül megújult óvodánkat! Február 20 – án délután, sok – sok meghívott vendég jelenlétében Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere és Dr. Ternyák Csaba egri érsek atya, hivatalosan is átadták intézményünket. Mivel szeptember elseje óta óvodánk Szent Rita nevét viseli, a Napvirág csoportos gyerekek keresztelő – műsorukkal járultak hozzá az ünnephez. A keresztelőt követően Érsek atya beszélt az óvoda felújításának jelentőségéről és elmondta Szent Ritához kapcsolódó gondolatait.
Nagy öröm számunkra, hogy köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak is, hiszen – szavai szerint – hiába volnának szépek és újak a falak és a bútorok, ha az óvodapedagógusok nem végeznék szeretettel és lelkesedéssel a munkájukat.
Az ünnepség végén Érsek atya körbejárta és megszentelte óvodánkat.

https://www.youtube.com/watch?v=bGCpYaVvcDk&t=1s

vasárnap, 24 február 2019 10:11

Miskolciak lévén, farsang idején egy napot minden évben a békáknak szentelünk.
Ilyenkor zöldbe öltözünk, békafigurákat gyűjtünk; mindenféle békás játékokat játszunk,
és nagyon vidámak vagyunk.

szerda, 13 február 2019 18:19

Októbertől márciusig, hetente egy alkalommal, a nagycsoportos gyerekekkel korcsolyázni járunk. Ez a program népszerű a gyerekek körében; nagyon kedvelik ezt a sportot.

szerda, 13 február 2019 18:13

Februári szentmisénk végén Józsi atya, a torokbajok elkerülése érdekében Szent Balázs püspök közbenjárását kérve, a Balázs - áldás szentelményében részesítette óvodánk apraját, nagyját.

szerda, 13 február 2019 18:05

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Józsi atya felkeresett minden csoportot. Közös éneklés után beszélt az ünnep jelentőségéről, majd megáldotta a gyerekek és dolgozók otthonról hozott gyertyáit.

kedd, 29 január 2019 13:08

Eljött hozzánk Muzsikás Péter, és remek hangulatot varázsolt az óvodánkba. A gyerekek sokat nevettek, táncolta; és játékosan különböző hangszerekkel (szaxofon, vadászkürt, tangóharmonika) is megismerkedhettek.

kedd, 29 január 2019 13:02

Lelkes készülődés előzte meg a karácsonyi műsorunkat. A hagyományokhoz híven, a Millenniumi Terembe hívtuk és vártuk a velünk együtt ünnepelni vágyókat. A három csoport gyerekei közösen mutattak be egy betlehemest. A műsor után az összegyűlteket a Katica csoport látta vendégül.

kedd, 29 január 2019 13:00

Óvodásainkkal két csoportban részt vettünk az Advent Miskolc programon. Villamossal utaztunk a Városház térre, ahol hóember figurákat készített magának minden kisgyerek. Sütöttünk mézeskalácsot, ültünk a körhintán; és még nagyon finom meleg teával is megvendégeltek minket.

hétfő, 28 január 2019 19:30

Az iskolás gyerekek Mikulás – köszöntő műsorukban felidézték Szent Miklós püspök életét. Míg az ovisok a nagyok műsorát csodálták, a csoportok ablakaiba a Mikulás becsempészte ajándékait. Nagy volt a meglepetés és az öröm!

Keresés

Névadónk


A képre kattintva többet megtudhat iskolánk névadójának életéről.

<< Április 2019 >> 
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
1314
161718192021
22232425262728
2930     

eKRÉTA belépés

e ellenorzo

HETI MENÜ

Jó étvágyat!

Elérhetőségeink

Címünk:

3530 Miskolc, Mádai Lajos utca 2.
(Google-térképen is megtekinthető)
OM azonosítónk: 201516
E-mail:
info[kukac]vorosmartykatolikus.hu
titkarsag[kukac]vorosmartykatolikus.hu
Telefon/fax:
(46) 506 518
(30) 613 72 17
Gazdaságvezető:
gazdasagi[kukac]vorosmartykatolikus.hu
(46) 504 881
Óvoda:
ovodavorosmarty[kukac]gmail.com
(30) 613 7219
Ebéd lemondása:
radiszilvia[kukac]vorosmartykatolikus.hu
(30) 613 72 05

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech